Köpvillkor

Beställningsinformation

Markisrea drivs av Sunova AB (556584-4387).

Att beställa och köpa markiser genom oss på Markisrea skall vara lätt och smidigt. Det är viktigt för oss att ert markisköp skall kännas bra och att du som kund skall bli nöjd. Vår förhoppning är att du önskar återkomma till oss med dina ev. framtida markisköp.

Markisrea är en etablerad nätbutik som säljer måttgjorda markiser i hög kvalitet till mycket förmånliga priser via vår hemsida. Vi erbjuder ingen måttagning, montering och hembesök mm. Istället erbjuder vi dig möjlighet att köpa kvalitetsmarkiser på nätet till bästa möjliga pris.

Den stora fördelen med att alla våra markiser måttillverkas i svensk fabrik är att vi har stor möjlighet och flexibilitet att anpassa din markis precis så som du vill ha den. Vi levererar svenska markiser inom Sverige.

Markis med udda mått

Fönstermarkis: Du kan välja att beställa din fönstermarkis med udda breddmått. När du beställer din markis väljer du först bredd och armutfall. Det är viktigt att den utgångsbredd du väljer är större än det udda breddmått du önskar. Vi har måttspann på våra markiser som prislistan utgår från.

Exempel: Din fönstermarkis ska ha måttet 232 cm. Välj då bredd 240 cm och ange 232 cm i rutan under ”Udda mått”.

Terrassmarkis: Önskar du beställa en terrassmarkis med udda breddmått, kontakta oss och ange dina mått så återkommer vi med en offert till dig.

Köpvillkor

Bekräftelse

Efter du lagt din beställning skickas en orderbekräftelse till dig via e-post. Det är mycket viktigt att du som kund granskar denna bekräftelse omgående och kontrollerar att allt är rätt.

Vi startar upp hanteringen med din beställning omgående.

Klarna

Vi planerar att starta upp betalning via Klarna under hösten 2021. För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan (hösten 2021) komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.

Retur & ångerrätt

Eftersom det är måttillverkade varor vi tillverkar lämnar vi ingen retur eller ångerrätt på beställda varor.

Enligt lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokal gäller inte ångerrätt (5§) om avtalet avser: ”en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål”. Exempel på sådana varor som tillverkas efter beställning och kundanpassas efter kundens önskemål är måttgjorda markiser.

När du som kund godkänner våra köpvillkor vid beställning, samtycker du till att  vi påbörjar fullgörandet av beställningen. Detta innebär att du som kund inte har någon ångerrätt från och med den tidpunkt du lagt beställningen.

Paket som inte hämtas ut eller leveranser som inte tas emot, räknas inte som nyttjande av ångerrätt och kommer att debiteras kunden. Vi debiterar dessutom kunden de faktiska kostnader som tillkommer för returfrakt, fraktavgift, lagerhyra samt hanteringskostnader. En outlöst markis kommer därefter att demonteras då den är tillverkad efter kundens önskemål och ej kan förvaras eller säljas vidare av oss.

Markisrea.se kan inte stå för någon kompensation för ev. kostnader av hantverkare eller dylikt. Det är köparens ansvar att inte boka ev. hantverkare innan leverans har skett.

Betalning

Vi levererar de markiser du beställer från oss utan fraktavgift, oavsett om du beställer en liten fönstermarkis eller flera stora terrassmarkiser.

Betalning sker vanligtvis med Swish vid beställningen för snabb och smidig leveranshantering. Alternativt mot efterkrav, vilket innebär att du betalar till Schenker i samband med deras avisering inför utkörning. Markiser upp till 200 cm bredd hämtas normalt på närmsta Schenkerombud.

Beställer du en terrassmarkis över 600 cm behöver du betala denna med Swish vid beställning, då efterkrav ej är möjligt.

En expeditionsavgift på 695 kr tas ut på varje order. Denna avgift täcker de kostnader vi har för emballage, lastning samt för administrationskostnader.

Alla priser på hemsidan är inkl. moms.

Leverans

Succè för 25-årskampanjen!

Vi förlänger kampanjen! Beställ dina markiser nu så får du ta del av alla erbjudande i 25-årskampanjen (se nedan).

Leverans från fabriken ca 10 arbetsdagar från beställningsdatum. Bekräftelse skickas ut till dig efter lagd beställning med leveransinformation.

Alla våra markiser granskas och genomgår en noggrann kontroll innan de packas in och skickas till dig.

Vattenpass-bild-till-kampanj
25-årskampanj!

Vid köp av tillbehöret Sunflex vinklingsfunktion får du just nu ett inbyggt vattenpass i frontskenan på din terrassmarkis utan kostnad.

Slide
25-årskampanj!

Gratis uppgradering till vårt lyxiga lackade Aluminiumtak eller Halvkassett med inbyggd borstlist!
(Borstlist och lack ingår gratis vid köp av tillbehöret Aluminiumtak eller Halvkassett till din terrassmarkis)

SG-1-kanalsfjarrkontroll
25-årskampanj!

Nu ingår fjärrkontroll när du köper markis med SG radiomotor. Styr dina markiser bekvämt från insidan ..eller ta med ut på terrassen!

Dyneema band
25-årskampanj!

Nyhet! Nu får du extra starka lackerade terrassmarkisarmar med brottsäkert Dyneema®band i knäleden när du köper din terrassmarkis av oss. Rostiga vajrar och kedjor som kan gå av tillhör det förflutna!

SoftRoller 80mm
25-årskampanj!

Nyhet! SoftRoller patenterade dukrör Ø80 mm på alla Terrassmarkiser med valfri motor ger en starkare markis med minimal dukdeformation (A) jämfört med vanliga terrassdukrör (B) på Ø70mm.
Nyhet! Fönstermarkiser har nu Ø70mm dukrör när du köper valfri motor till dem (Standarddukrör till fönstermarkiser är på Ø43 mm)

previous arrow
next arrow
Vattenpass-bild-till-kampanj
Slide
SG-1-kanalsfjarrkontroll
Dyneema band
SoftRoller 80mm
previous arrow
next arrow

Vi levererar de varor du beställt direkt till dig, fraktfritt med Schenker inom Sverige, oavsett om du köper en fönstermarkis eller flera stora terrassmarkiser. Vägen till lossningsplatsen måste vara farbar för en lång lastbil.

Markiserna levereras till din adress i gatuplan på körbar väg. Chauffören kan behöva hjälp av mottagaren att lyfta/bära tunga varor.

Små markiser upp till 200 cm bredd skickas normalt till närmsta Schenkerombud.

Du kommer att bli kontaktad/aviserad av fraktbolaget inför leverans. Har du valt att swishbetala din order vid beställning blir det en snabbare hantering av leveransen. Väljer du istället att betala vid leverans (efterkrav) kontaktar fraktbolaget dig med instruktioner om hur du skall betala direkt till fraktbolaget innan utkörning kan ske. Detta alternativ innebär en något längre hantering av leverans.

Det är mycket viktigt att någon är anträffbar på det telefonnummer samt mailadress som du uppger i din beställning. Det är kundens ansvar att vara på plats för att ta emot leveransen. Leverans sker under normal arbetstid måndag till fredag.

Ibland kan leveransförseningar uppstå. Det kan röra omständigheter utom vår kontroll eller i vissa fall som en konsekvens av mycket högt tryck under högsäsong. Efter tillverkning tillkommer ca 5 arbetsdagar i frakttid.

Kontrollera varan

Inför leveransen packas beställda varor noggrant in, vi har därför mycket få fraktskador. Du skall vid leveransen noga syna kartongerna tillsammans med chauffören och kontrollera att dessa är oskadade samt att antalet kolli överensstämmer med fraktsedeln. Om några synliga skador upptäcks måste du göra en anmärkning på kvittensdelen som chauffören får med sig samt omgående anmäla skadan till oss. Observera att om skadan/avsaknaden inte är anmäld på fraktsedeln till chauffören anses den ej giltig.

Som kund skall du öppna förpackningarna inom 5 dagar för att kontrollera varan. Eventuella fel eller skador som upptäcks måste anmälas till oss senast 5 dagar från leverans.

Markisrea drivs av Sunova AB (556584-4387).