Välja färg på markisväv

 

Det kan vara svårt att välja färg på sin markisväv och just därför har vi satt ihop några tips som kan fungera som rådgivning inför ditt val! Alla våra Sandatex markisvävar ligger i samma prisgrupp och kostar därmed lika mycket. Just markisväven är en mycket viktig del av markisen och med rätt kulör på din markis förgyller den din husfasad. Beställ därför gärna gratis vävprov från Sandatex för att försäkra dig om att färgen är som du förväntar dig.

Vi säljer normalt bara Sandatex markisväv till våra markiser eller uppsydda markisdukar. Sandatex är en av norra Europas ledande leverantörer av markisväv och har markisväv i absolut högsta kvalité, noga utvalda för vårt nordiska klimat. Alla Sandatex markisvävar är i 100% spinnfärgad akryl med en ljushärdighet på 7-8 på en 8 gradig skala. De är dessutom impregnerade för bästa smuts och vattenavstötning. Markisväven är även garanterad mot blekning. I Sandatex stora utbud finns en mängd olika snygga färger och mönster att välja på. Här kan alla hitta sin favorit!

Hittar du inte din nuvarande Sandatex markisväv bland markisvävarna kan det vara så att den tyvärr har utgått. Ibland har dock Sandatex kvar av gamla markisvävar, återkoppla därför till oss med markisens mått så kan vi kolla upp om Sandatex fortfarande har väven kvar i lager trots att den har utgått.

Önskar du istället en väv från ett annat fabrikat, så som exempelvis Sattler, ber vi dig att höra av dig till oss så återkommer vi med en offert till dig!

1. GRATIS FÄRGPROV PÅ MARKISVÄV

Välj vilka markisvävar du önskar beställa prov på, max 5 stycken. Beställningen av vävproven gör du smidigt via Sandatex hemsida. Proverna skickas till angiven adress, med post som ett vanligt brev, och kommer direkt från vår vävleverantör Sandatex inom några dagar.

Beställ gratis vävprov

2. SPANA IN GRANNARNA

Vilken färg har grannarna valt till sina markiser? Vilken färg har de på huset? Var det en lyckad kombination? Åk gärna runt och titta på hus i ditt närområde. Man lär sig nämligen mycket av både goda och dåliga exempel.

3. SE OMGIVNINGEN

Var ligger ditt hus? Har du hav eller sjö nära som reflekterar ljus? Är huset omgivet av mörk skog eller är det öppna landskap och mycket himmel? Tänk på att färgen du väljer på markisväven samtidigt ska samspela med omgivningen.

4. TITTA PÅ DITT HUS

Om du tar ett steg tillbaka och tittar på ditt hus kan du se om du har några färger, förutom fasaden, som du kan plocka upp i färgvalet av markisväv. Vilken färg har exempelvis taket? Fönsterfodret, vilken färg har det? Vilken nyans är det på ytterdörren? Många gånger ses fönstren som husets ögon och därför bidrar markiser till husets personlighet och ger ett snyggt och personligt helhetsintryck

Ett annat tips att tänka på är om man vill ha en ljus och lätt känsla eller kanske en lite mörkare och behagligare känsla när man fäller ner sina markiser. En mörk väv tar nämligen bort mer ljus än vad en ljus väv gör. Kanske vill du ha en mörkare markisväv på ett kontor, där du har din tv eller kanske i ditt sovrum.

5. HAR DU VALT MARKISVÄV?

Toppen! Beställ din terrassmarkis och/eller fönstermarkis med vald färg!

Terrassmarkis med Sunflex vinklingsfunktion, långa vindstag, Sandatex duk 79, rak kappa. Radiomotor med fjärrkontroll.