Välja markisfärg

Välja markisfärg

Det kan vara svårt att välja färg på sin markis och just därför har vi satt ihop några tips som kan fungera som rådgivning inför ditt val.

Vi säljer normalt Sandatex markisväv till våra markiser eller uppsydda markisdukar, men önskar du en väv från ett annat fabrikat så som tex. Dickson ber vi dig att höra av dig till oss via mail så återkommer vi med en offert!

1. Gratis färgprov

Välj vilka markisvävar du önskar beställa prov på (max fem stycken). Beställningen av färgproven gör du via Sandatex hemsida. Proverna kommer sedan till angiven adress inom några dagar.

2. Spana in grannarna

Vilken färg har grannarna valt till sina markiser? Vilken färg har de på huset? Var det en lyckad kombination? Åk gärna runt och titta på hus i ditt närområde. Man lär sig mycket av både goda och dåliga exempel.

3. Se omgivningen

Var ligger ditt hus? Har du hav eller sjö nära som reflekterar ljus? Är huset omgivet av mörk skog eller är det öppna landskap och mycket himmel? Tänk på att färgen du väljer på markisväven ska samspela med omgivningen.

4. Titta på ditt hus

Om du tar ett steg tillbaka och ser på ditt hus kan du se om du har några färger, förutom fasaden, som du kan plocka upp med färgvalet av markisväv. Vilken färg har taket? Hur ser fönsterfodret ut? Vilken nyans är det på ytterdörren?

5. Har du bestämt dig?

Toppen! Beställ din terrassmarkis och/eller fönstermarkis med vald färg!

Terrassmarkis - Att välja markisduk
Terrassmarkis med Sunflex vinklingsfunktion, långa vindstag, Sandatex duk 79, rak kappa. Radiomotor med fjärrkontroll.