Teknisk information fönstermarkis

Fönstermarkis

Teknisk information

En fönstermarkis från oss är en modern fönstermarkis med lackad aluminiumkassett som skyddar markisduken från yttre påverkan. Alla våra markiser måttillverkas i svensk fabrik och du kan därför få din markis till den bredd och armlängd du önskar.

Markisväven är i högsta möjliga kvalitet. Välj fritt ur Sandatex stora kollektion med allt från enfärgade till randiga markisvävar. Kassett samt stativ består av kraftiga aluminiumprofiler som dessutom är hellackade för att stå emot väder och vind.

Välj om du önskar manövrera din fönstermarkis med motor eller in/utvändigt linuppdrag. Delar för invändig linuppdrag ingår. Du väljer själv om du vill ha regleringen på vänster eller höger sida av markisen.

Vi rekommenderar och säljer nästan uteslutande markiser med Radiomotor med fjärrkontroll. Våra kunder och även vi tycker detta är en smidig och bra lösning med minimal kabeldragning samt mycket enkel och flexibel manövrering av markisen. Du får dessutom ”på köpet” en starkare fönstermarkis med kraftigare dukrör när du väljer motor istället för manuell markis. Markismotorn är inbyggd och dold inuti markisröret och måste därför beställas från början. Det går inte att efterbeställa en motor till en manuell markis.

En fönstermarkis från Markisrea är helt underhållsfri. Stativ samt duk kan vid behov torkas av med fuktad trasa i såpvatten. Undvik starka lösningsmedel samt högtryckstvätt.

Fönstermarkis, markis
Markis med hög kvalitet

Markisduk

Kvalitetsduk i 100 % spinnfärgad akryl från Sandatex för bästa hållbarhet. Impregnerad och därför mycket smuts, vatten och mögelavvisande. Dessutom har duken högsta färgäkthet samt är behandlad för att motstå blekning.

Kappan är löstagbar och levereras som standard i rak modell. Tänk på att kappan inte kan efterbeställas utan måste beställas i samband med markisen.

Markissystem

Våra terrassmarkiser byggs av komponenter från Lunex markissystem.

Lunex har utvecklat och levererat markiskomponenter till fackhandeln för vårt nordiska klimat i över 50 år.

Markisduk, fönstermarkis

Sol- och vindautomatik

Vår erfarenhet är att fönstermarkiser med sol- och vindautomatik fungerar mycket bra. Fönstermarkiserna sköter sig själva, även när du inte är hemma.

Du kan ha flera fönstermarkiser inkopplade till samma automatik, men du bör dock ha en automatik per fasad.