Tillbehör

Tillbehör

Sunflex vinklingsfunktion

1 995 kr (ord. pris 2 500 kr)

Nu kan du enkelt och smidigt ändra lutningen på din terrassmarkis! Väljer du att beställa din terrassmarkis med tillbehöret Sunflex så kan du enkelt och smidigt ändra lutningen på din terrassmarkis.

Läs mer

Tack vare de öglor som sitter på Sunflex-armarna kan du lätt justera lutningen på markisen med hjälp av medföljande vev. Perfekt om du vill ha extra skydd vid låg sol eller kanske vid ett lätt sommarregn. Nu kan du lugnt sitta kvar under din terrassmarkis.

Det är dock mycket viktigt att markisen har en tillräckligt stor vinkel/lutning så vattnet rinner av och inte samlas i markisduken. När det slutat regna eller solen står högt på himlen igen kan du lätt vinkla tillbaka din markis igen. Detta gör du enklast med Sunflex vinklingsfunktion!

Sunflex är också mycket användbart vid trånga monteringsutrymmen.

Se ytterligare information

Markis, välja färg

Vindstag

2 495 kr/par

En extra säkerhet när det blåser lite mer! Välj mellan två längder, korta vindstag 90-140cm används till altanräcke eller långa vindstag 175-240 cm används till altangolv.

Läs mer

De ledade teleskopvindstagen till våra terrassmarkiser sitter monterade på frontskenan på markisen gömd bakom markiskappan. Stagen viks ner och sätts i de fästen som är monterade på räcke eller altangolv. Detta motverkar att markisen hoppar och rör sig och du får en lugnare och behagligare miljö under din terrassmarkis. Tänk dock på att vindstagen inte håller för hur mycket påfrestande som helst, du avgör själv när du bör ta in din terrassmarkis på grund av väderförhållandet.

Vindsäkringsstagen är ledande både uppe och nere så att du enkelt kan placera stagen i olika vinklar. Teleskopfunktionen gör att du kan reglera längden efter behov. När stagen inte används, vinklar du upp dem i snabbfästerna på markisskenan under kappan, där de förvaras på ett smart sätt tills nästa gång du behöver dem.

Levereras omonterade i par.
Stödbenen är inte avsedda för vindstyrkor över 10 m/s.

Se ytterligare information

Halvkassett (inkapslad modell)

Halvkassett är en snygg inkapslad modell i stilren design bestående av både ett hellackat aluminiumtak upptill samt en matchande hellackad underprofil nedtill, i kraftig aluminium, som tillsammans ger ett maximalt skydd för din markis. Du får en markis som håller längre och på köpet ett modernt och stiligt utseende.

Just nu får du dessutom vår premium modell av Halvkassett utan extra kostnad där det ingår en inbyggd borstlist i framkanten på överdelen samt extra kraftiga hellackerade premium aluminiumprofiler.

Vi rekommenderar att du väljer till den inkapslade Halvkassetten för att få ett maximalt skydd mot snö, smuts, löv, frätande fågelskit mm.

Tänk på att Halvkassetten är ca 5cm bredare samt ca 3cm högre än själva terrassmarkisen.

Läs mer

Bästa skyddet för din terrassmarkis är en halvkassett. En borstlist är dessutom inbyggd i den övre delen (aluminiumtaket) av halvkassetten.

Tänk på att din markis hänger utomhus året runt och håller längre om den skyddas i en inkapslad Halvkassett. Halvkassetten levereras i samma färg som du beställt på markisens ställning.

Den är ett perfekt skydd för din terrassmarkis när montering sker på en vägg men fungerar inte om markisen skall fästas uppåt direkt under ett takutsprång.

Halvkassetten kan inte efterbeställas utan måste beställas i samband med markisen.

Se ytterligare information

Aluminiumtak

Om din terrassmarkis skall monteras på en vägg och inte skruvas direkt uppåt i ett takutsprång rekommenderar vi att du köper till ett Aluminiumtak (eller den inkapslade Halvkassetten) för att skydda din markis.

Just nu får du vår Premium modell av Aluminiumtak utan extra kostnad där det ingår en inbyggd borstlist i framkantens överdel, hellack och den krafigaste aluminiumprofilen. Gavlar och snabbfästen ingår också.

Läs mer

Det kraftiga aluminiumtaket är en komplett sats med en stark hellackad aluminiumprofil med inbyggd borstlist, gavlar samt snabbfästen för enkel montering på redan monterad terrassmarkis. Ett Aluminiumtak skyddar väl uppifrån och gavlarna skyddar från sidorna.

Ett aluminiumtak (eller den inkapslade Halvkassetten) rekommenderas starkt då det skyddar mot snö, smuts, frätande fågelskit mm.

Aluminiumtaket skyddar inte nedtill där duken fortfarande är oskyddad. Vill du ha det bästa skyddet för din markis rekommenderar vi istället Halvkassett (inkapslad modell) som även skyddar markisens duk och dukrör nerifrån.

Aluminiumtaket levereras i samma färg som du beställt på markisens ställning.

Se ytterligare information

Premium Dyneema® extra terrassmarkisarm

Nyhet! Nu kan du välja till en extra tredje terrassmarkisarm till de flesta storlekar av terrassmarkiser. Med en extra tredje terrassmarkisarm blir markisen 50% starkare!

Vi använder endast starka lackerade premium terrassmarkisarmar med brottsäkert Dyneema®band i knäleden när du köper din terrassmarkis av oss. Rostiga vajrar och kedjor som kan gå av tillhör det förflutna!

Sunset Screen

Vill du skapa en känsla av uterum under din terrassmarkis? Då rekommenderar vi att du köper tillbehöret Sunset Screen till din nya terrassmarkis. Med en Sunset Screen monterad i din markis har du en Screen-väv dold i frontskenan längst fram på din terrassmarkis.

Läs mer

Screen-väven finns i två höjder, den låga som täcker ner till ett räcke (140 cm) samt en högre som når ner till altangolvet (220 cm). Väven har en fin genomsiktlighet och är i en snygg grafitgrå färg samt håller en mycket hög kvalitet.

Med hjälp av den medföljande veven, vevar du enkelt och lätt ner din väv när du vill använda den. Detta kan vara mycket användbart vid exempelvis låg sol eller som skydd vid lätt regn eller kyla. Tack vare att Screen-väven är genomsiktlig kan du fortfarande se ut genom genom väven, som skapar en härlig rumskänsla under din markis. Eftersom väven försvårar insyn från utsidan skapar den dessutom ett extra insynsskydd när du sitter under din markis. Sunset Screen förankrar du enkelt i fästet på räcket eller i golvet. Tillsammans med tillbehöret vindstag kan du även enkelt förankra din Sunset Screen i vilken höjd du vill.

Sunset Screen är ett tillbehör som måste beställas tillsammans med terrassmarkisen. Det går inte att komplettera med denna Screen-väv vid ett senare tillfälle.

Se ytterligare information

Motorer

Med en motor reglerar du din markis enkelt och bekvämt utan tungt vevande. Med Sol- & vindautomatik går det dessutom automatiskt – även när du inte är hemma!

Radiomotor

Radiomotor med fjärrkontroll är mycket bekvämt att använda och installera. Du behöver endast ström till markisen utomhus och slipper kablar och brytare på väggen inomhus. Fjärrkontrollen kan styra en eller flera markiser och du kan bekvämt styra markiserna trådlöst från insidan eller ta med fjärrkontrollen ut på terrassen!

Våra olika radiomotorer:

  • SG
  • SG Select® (kompatibel med SG sol- och vindautomatik och/eller SG skaksensor)
  • Somfy (kompatibel med Somfy sol- och vindautomatik)
    Du kan trådlöst koppla ihop upp till fem stycken Somfy radiomototer (eller SG Select® radiomotorer) mot en och samma sol- och vindautomatik.

Se ytterligare information

Kabelmotor

Kabelmotor med invändig brytare är ett något billigare alternativ utan trådlös radiofunktion, där allt kopplas med kabel.

Se ytterligare information

Våra terrassmarkiser och fönstermarkiser levereras vanligtvis med Radiomotor med fjärrkontroll. Det går dock att istället välja kabelbundna motorer med en fast inomhusbryrare till alla våra markiser. Alternativt manuella med vev till terrassmarkis eller lina till fönstermarkiserna. Tänk på att det kan bli tungt att veva eller dra i linor då alla våra markiser är av premium kvalitet med extra kraftiga inbyggda fjädrar i armarna.

Vi rekommenderar och säljer nästan uteslutande markiser med Radiomotor med fjärrkontroll. Våra kunder och även vi tycker detta är en smidig och bra lösning med minimal kabeldragning samt mycket enkel och flexibel manövrering av markisen. Du får dessutom ”på köpet” en starkare fönstermarkis med kraftigare dukrör när du väljer motor istället för manuell markis.

Väljer du Somfy radiomotor eller SG Select® radiomotor har du dessutom möjlighet att koppla dem trådlöst till en Somfy eller SG sol- och vindautomatik. Markismotorn är inbyggd och dold inuti markisröret och måste därför beställas från början. Det går inte att efterbeställa en motor till en manuell markis. Du väljer själv om du vill ha motorn på vänster eller höger sida av markisen.

Markisduk, fönstermarkis

Sol- & vindautomatik

Somfy eller SG sol- & vindautomatik gör att markiserna sköter sig själva, även när du inte är hemma! En solkännare styr ut markiserna när solen skiner. Börjar det blåsa kraftigt styrs de in av vindkännaren. En effektiv stormförsäkring! Naturligtvis kan du själv styra dina markiser upp och ner.

Läs mer

Somfy är världsledande inom sol- och vindautomatik. De har mycket lång erfarenhet och gör marknadens mest pålitliga och driftsäkra sol- och vindautomatiker. SG är ett likvärdigt alternativ med motsvarande produkter till ett lägre pris. Vi har därför valt att använda oss av Somfy och SG som leverantör av sol- och vindautomatik hos oss.

Vår erfarenhet efter 25 år i branschen är att sol- och vindautomatik lämpar sig bäst till fönstermarkiser. Eftersom terrassmarkiser går längre ut och har ett betydligt större vindfång är dessa oftast inte lämpade att ansluta till sol- och vindautomatik. Önskar du en terrassmarkis som är lite tåligare bör du istället komplettera med tillbehöret vindstag som lämpar sig bättre till terrassmarkiser.

För att du skall kunna ansluta dina markiser till Somfy eller SG sol- och vindautomatik måste du även utrusta markiserna med Somfy eller SG Select® radiomotor.

Du kan ha flera markiser inkopplade till samma sol- och vindautomatik. Du bör dock ha en sol- och vindautomatik per fasad för att få en bra funktionalitet. Du kan välja att komplettera med Somfy eller SG sol- och vindautomatik vid ett senare tillfälle men då är det är viktigt att du utrustar markiserna med Somfy eller SG Select® radiomotorer från början.

Du parar ihop varje radiomotor med sol- och vindautomatiken helt trådlöst och kan naturligtvis också välja att inte para ihop alla markiserna mot sol- och vindautomatiken. Ett vanlig exempel är när man vill köra fönstermarkiserna automatiskt med sol- och vindautomatiken men terrassmarkisen (som har ett större vindfång ) enbart skall styras manuellt med fjärrkontrollen t.ex. när man vill kunna sätta fast terrassmarkisen med vindstag i markisens framkant. Detta är något vi rekommenderar då du får en stabilare terrassmarkis som inte gungar i vinden. Men man kan som sagt välja att para ihop markisen med sol-och vindautomatiken om och när man vill. Man kan alltså para ihop och isär de olika markiserna med sol- och vindautomatiken efter tycke och smak även vid ett senare tillfälle -helt trådlöst!

 

 

 

Teknisk information

Sol- och vindautomatik förutsätter att markiserna är försedda med Somfy eller SG Select® radiomotorer. I automatläge styrs markiserna helt automatiskt av solen och vinden. Du kan naturligtvis också styra markiserna upp och ner med hjälp av fjärrkontrollen i manuellt läge om du så önskar.

Somfy eller SG Select® radiomotorer med fjärrkontroll paras enkelt ihop med Somfy eller SG radiostyrd sol- och vindautomatik trådlöst via säker radiokommunikation. Radiosignalen går genom väggar (ca 20 meter genom två betongväggar eller ca 200 meter fritt utomhus). Det behövs endast utvändig ström till varje motor samt till Somfy sol- och vindautomatiken. Väljer du istället SG sol- och vindautomatik behövs ingen ström då den laddas av solen via solcell på ovansidan automatiken. Övrig kommunikation sker via radiosignaler mellan radiomotorer, fjärrkontroller och sol- och vindautomatik. Mycket lättanvänd, pålitlig och beprövad teknik.

OBSERVERA! Det räcker oftast med en automatik per fasad (max fem markiser per automatik). Tänk på detta när du beställer. Vill du t.ex. beställa fyra föntstermarkiser till samma automatik, gör så här: Lägg en första markis med automatik i varukorgen, därefter lägger du de andra markiserna i varukorgen utan automatik (men med Somfy eller SG Select® radiomotorer).

Uppsydd markisduk

Du kan även välja att vi syr upp en ny duk till din befintliga markisställning.