Tillbehör

Tillbehör

Sunflex vinklingsfunktion

1 950 kr (ord. pris 2 500 kr)

Nu kan du enkelt och smidigt ändra lutningen på din terrassmarkis! Väljer du att beställa din terrassmarkis med tillbehöret Sunflex så kan du enkelt och smidigt ändra lutningen på din terrassmarkis.

Läs mer

Tack vare de öglor som sitter på Sunflex-armarna kan du lätt justera lutningen på markisen med hjälp av medföljande vev. Perfekt om du vill ha extra skydd vid låg sol eller kanske vid ett lätt sommarregn. Nu kan du lugnt sitta kvar under din terrassmarkis.

Det är dock mycket viktigt att markisen har en tillräckligt stor vinkel/lutning så vattnet rinner av och inte samlas i markisduken. När det slutat regna eller solen står högt på himlen igen kan du lätt vinkla tillbaka din markis igen. Detta gör du enklast med Sunflexs vinklingsfunktion!

Sunflex är också mycket användbart vid trånga monteringsutrymmen.

Se ytterligare information

Vindstag

1 950 kr/par (ord. pris 2 500 kr)

En extra säkerhet när det blåser lite mer! Välj mellan två längder, korta vindstag 90-140cm används till altanräcke eller långa vindstag 175-240 cm används till altangolv.

Läs mer

De ledade teleskopvindstagen till våra terrassmarkiser sitter monterade på frontskenan på markisen gömd bakom markiskappan. Stagen viks ner och sätts i de fästen som är monterade på räcke eller altangolv. Detta motverkar att markisen hoppar och rör sig och du får en lugnare och behagligare miljö under din terrassmarkis. Tänk dock på att vindstagen inte håller för hur mycket påfrestan som helst, du avgör själv när du bör ta in din terrassmarkis på grund av väderförhållandent.

Vindsäkringsstagen är ledande både uppe och nere så att du enkelt kan placera stagen i olika vinklar. Teleskopfunktionen gör att du kan reglera längden efter behov. När stagen inte används, vinklar du upp dem i snabbfästerna på markisskenan under kappan, där de förvaras på ett smart sätt tills nästa gång du behöver dem.

Levereras omonterade i par.
Stödbenen är inte avsedda för vindstyrkor över 10 m/s.

Se ytterligare information

Aluminiumtak

Om din terrassmarkis skall monteras på en vägg och ej direkt under ett takutsprång rekommenderar vi att du köper till ett aluminiumtak som skyddar din markis. Tänk på att aluminiumtaket är ca 5 cm bredare än själva terrassmarkisen.

Läs mer

Det lackade aluminiumtaket är en komplett sats med kraftig lackad aluminiumprofil, vinklar samt gavlar med snabbfästen för enkel montering på redan monterad terrassmarkis.

Se ytterligare information

Sunset Screen

Vill du skapa en känsla av uterum under din terrassmarkis? Då rekommenderar vi att du köper tillbehöret Sunset Screen till din nya terrassmarkis. Med en Sunset Screen monterad i din markis har du en Screen-väv dold i frontskenan längst fram på din terrassmarkis.

Läs mer

Screen-väven finns i två höjder, den låga som täcker ner till ett räcke (140 cm) samt en högre som når ner till altangolvet (220 cm). Väven har en fin genomsiktlighet och är i en snygg grafitgrå färg samt håller en mycket hög kvalitet.

Med hjälp av den medföljande veven, vevar du enkelt och lätt ner din väv när du vill använda den. Detta kan vara mycket användbart vid exempelvis låg sol eller som skydd vid lätt regn eller kyla. Tack vare att Screen-väven är genomsiktlig kan du fortfarande se ut genom genom väven, som skapar en härlig rumskänsla under din markis. Eftersom väven försvårar insyn från utsidan skapar den dessutom ett extra insynsskydd när du sitter under din markis. Sunset Screen förankrar du enkelt i fästet på räcket eller i golvet. Tillsammans med tillbehöret vindstag kan du även enkelt förankra din Sunset Screen i vilken höjd du vill.

Sunset Screen är ett tillbehör som måste beställas tillsammans med terrassmarkisen. Det går inte att komplettera med denna Screen-väv vid ett senare tillfälle.

Se ytterligare information

Motorer

Med en motor reglerar du din markis enkelt och bekvämt utan tungt vevande. Med Sol- & vindautomatik går det dessutom automatiskt – även när du inte är hemma!

Radiomotor

Fjärrkontroll är mycket bekvämt att använda och installera. Du behöver endast ström till markisen utomhus och slipper kablar och brytare på väggen inomhus. Fjärrkontrollen kan styra en eller flera markiser och du kan bekvämt styra markiserna trådlöst från insidan eller ta med fjärrkontrollen ut på terrassen!

Våra olika märken:

  • SG
  • Somfy (kompatibel med sol- och vindautomatik)
    Du kan trådlöst koppla ihop upp till fem stycken Somfy-radiomototer mot en och samma sol- och vindautomatik.

Se ytterligare information

Kabelmotor

Standardmotor med invändig brytare är ett något billigare alternativ utan trådlös radiofunktion, där allt kopplas med kabel. Vill du köra mer än en standardmotor mot sol- och vindautomatik krävs reläbox.

Se ytterligare information

Våra terrassmarkiser levereras som standard med löstagbar vev och fönstermarkiserna levereras med lina. Då en motor är inbyggd inne i markisröret måste eventuell motor beställas i utgångsläget, det går inte att efterbeställa. Regleringen på alla våra markiser sitter som standard på vänster sida markisen utifrån sett.

Sol- och vindautomatik

3 995 kr (exklusive motor)

Sol- och vindautomatiken gör att markiserna sköter sig själva, även när du inte är hemma! En solkännare styr ut markiserna när solen skiner. Börjar det blåsa kraftigt styrs de in av vindkännaren. En effektiv stormförsäkring! Naturligtvis kan du själv styra dina markiser upp och ner.

Läs mer

Vår erfarenhet efter 25 år i branschen är att sol- och vindautomatik lämpar sig bäst till fönstermarkiser. Eftersom terrassmarkiser går längre ut och har ett betydligt större vindfång är dessa inte lämpade att ansluta till sol- och vindautomatik. Önskar du en terrassmarkis som är lite tåligare bör du istället komplettera med tillbehöret vindstag som lämpar sig bättre till terrassmarkiser.

För att du skall kunna ansluta din fönstermarkis till sol- och vindautomatik måste du även utrusta din fönstermarkis med Somfy-radiomotor, alternativt kabelbundna motorer.

Du kan ha flera markiser inkopplade till samma sol- och vindautomatik. Du bör dock ha en styrning per fasad för att få en bra funktionalitet.

Teknisk information

Sol- och vindautomatik förutsätter att markiserna är försedda med motorer, antingen radiomotorer eller kabelbundna motorer. Absolut vanligast är att använda Somfy-radiomotorer med fjärrkontroll ihop med Somfy-radiostyrd sol- och vindautomatik då det endast behövs utvändig ström till varje motor samt till automatiken. Övrig kommunikation sker via radiosignaler.

Det är dock möjligt att istället använda kabelbundna motorer till en kabelbunden sol- och vindautomatik. Tänk då på att det blir mycket mer kabeldragning samt att det dessutom behövs en eller flera reläboxar för att seriekoppla motorerna.

Varje reläbox klarar upp till tre st kabelbundna motorer och kostar 995 kr/st. Du kan använda flera reläboxar till samma sol- och vindautomatik. Om du exempelvis vill ha sju stycken markiser behöver du tre stycken reläboxar. Detta behövs inte om man använder radiomotorer med fjärrkontroll.

Plaza Fönstermarkis med stormdämpare

1 950 kr/markis

Plaza med stormdämpande gasarmar är en kraftfull fönstermarkis i aluminiumkassett och är vår mest vindtåliga markis. Vi rekommenderar denna modell när man vill få maximal användning av sina fönstermarkiser, exempelvis vid extra utsatta lägen.

Läs mer

Denna modell är dubbelt så vindtålig jämfört med traditionella fönstermarkiser. Troligtvis den starkaste på marknaden!

Istället för traditionell fjäderspänning är armarna utrustade med dubbelverkande gasdämpare, vilket ger en utomordentlig dukspänning oavsett armvinkel. Plaza fönstermarkis med stormdämpare har även kraftigare profiler än standardmodellen.

Plaza gasarmsmarkis regleras med motor med fjärrkontroll, invändig fast brytare, sol- och vindautomatik eller manuellt med utvändig vev. Observera att denna modell inte kan regleras med lina eftersom motståndet i armarna är för stort.

Uppsydd duk

Du kan även välja att vi syr upp en ny duk till din befintliga markisställning.