Teknisk information terrassmarkis

Köp terrassmarkis hos Markisrea

Terrassmarkis

Teknisk information

En terrassmarkis från oss är en av de starkaste och mest hållbara terrassmarkiserna på den svenska marknaden. Alla våra markiser måttillverkas i svensk fabrik och du kan därför få din markis till den bredd och armlängd du önskar.

Markiserna är utrustade med mycket kraftiga lackade vikarmar i strängpressad aluminium samt leder av pressgjuten aluminium. De mycket kraftiga invändiga fjädrarna håller duken sträckt.

Lunex terrassmarkiser kännetecknas av hög kvalitet. Markiserna är utvecklade och tillverkade i Sverige för att tåla nordiskt klimat med höga krav på hållbarhet och funktion. En terrassmarkis har ett stort vindfång och skall aldrig lämnas utfälld utan uppsikt. Vid stark vind, plötslig kastvind, snö eller kraftigt regn skall markisen vara infälld. Sunt förnuft gäller.

Man kan använda markisen som regnskydd om man har tillräcklig lutning på markisens armar så att allt regnvatten obehindrat rinner av. Vi rekommenderar tillbehöret Sunflex vinklingsfunktion för att lätt kunna justera lutningen vid behov.

Markisen är helt underhållsfri. Stativ samt duk kan vid behov torkas av med fuktad trasa i såpvatten. Undvik starka lösningsmedel samt högtryckstvätt.

Markissystem

Våra terrassmarkiser byggs av komponenter från Lunex markissystem.

Lunex har utvecklat och levererat markiskomponenter till fackhandeln för vårt nordiska klimat i över 50 år.

Markisduk

Kvalitetsduk i 100 % spinnfärgad akryl från Sandatex för bästa hållbarhet. Impregnerad och därför mycket smuts, vatten och mögelavvisande. Dessutom har duken högsta färgäkthet samt är behandlad för att motstå blekning.

Kappan är löstagbar och levereras som standard i rak modell.

Material

  • Kvalitetsduk i 100 % spinnfärgad akryl
  • Armklocka samt frontfäste i brottsäker strängsprutad aluminium
  • Kombikonsoller (vägg/takfästen) i lackad brottsäker samt strängsprutad aluminium

Terrassmarkis med tillbehör

Från Markisrea

Sunflex vinklingsfunktion

Till terrassmarkis

Vindstag

Till terrassmarkis

Sunset screen

Till terrassmarkis, gammal version