Markisväv – Välja markisfärg

Välja färg på markisväv

Det kan vara svårt att välja färg på sin markisväv och just därför har vi satt ihop några tips som kan fungera som rådgivning inför ditt val.

Vi säljer normalt Sandatex markisväv till våra markiser eller uppsydda markisdukar, men önskar du istället en väv från ett annat fabrikat så som exempelvis Sattler eller Dickson ber vi dig att höra av dig till oss via e-post så återkommer vi därefter med en offert till dig!

1. Gratis färgprov på markisväv

Välj vilka markisvävar du önskar beställa prov på (dock max fem stycken). Beställningen av färgproven gör du smidigt via Sandatex hemsida. Proverna kommer sedan levereras till angiven adress inom några dagar.

2. Spana in grannarna

Vilken färg har grannarna valt till sina markiser? Vilken färg har de på huset? Var det en lyckad kombination? Åk gärna runt och titta på hus i ditt närområde. Man lär sig nämligen mycket av både goda och dåliga exempel.

3. Se omgivningen

Var ligger ditt hus? Har du hav eller sjö nära som reflekterar ljus? Är huset omgivet av mörk skog eller är det öppna landskap och mycket himmel? Tänk på att färgen du väljer på markisväven samtidigt ska samspela med omgivningen.

4. Titta på ditt hus

Om du tar ett steg tillbaka och ser på ditt hus kan du se om du har några färger, förutom fasaden, som du kan plocka upp med färgvalet av markisväv. Vilken färg har exempelvis taket? Hur ser fönsterfodret ut? Vilken nyans är det på ytterdörren?

5. Har du bestämt dig för markisväv?

Toppen! Beställ din terrassmarkis och/eller fönstermarkis med vald färg!

Terrassmarkis - Att välja färg på markisväv/markisduk
Terrassmarkis med Sunflex vinklingsfunktion, långa vindstag, Sandatex duk 79, rak kappa. Radiomotor med fjärrkontroll.