Aluminiumtak

Röd terrassmarkis med svarta armar samt aluminiumkassett

Terrassmarkis med Sandatex väv 407-373 med svart aluminiumtak

Om din terrassmarkis skall monteras på en vägg behöver den ett skydd för att skydda markisduken mot smuts och regn mm. när den är infälld. Vi rekommenderar därför att du köper till ett Aluminiumtak (eller den inkapslade Halvkassetten) för att skydda din terrassmarkis. Aluminiumtaket består av en kraftig lackad aluminiumprofil med inbyggd borstlist i framkant. Gavlar skyddar markisen från sidan. Aluminiumtaket monteras på den redan uppsatta terrassmarkisen med medföljande snabbfästen.

En terrassmarkis hänger ute året runt och håller mycket längre när den skyddas mot väder och vind. Vi rekommenderar därför Aluminiumtaket då det skyddar markisduken mot snö, smuts, frätande fågelskit mm. Taket är ca 5cm bredare samt ca 3cm högre än själva terrassmarkisen. Aluminiumtak kan endast användas på en terrassmarkis som skall monteras mot vägg. Det går alltså inte att ha ett Aluminiumtak på en terrassmarkis som skall monteras uppåt i t.ex. takstol. Aluminiumtaket levereras i samma färg som markisens stativ.

Det kraftiga aluminiumtaket är en komplett sats med en stark hellackad aluminiumprofil med inbyggd borstlist, gavlar samt snabbfästen för enkel montering på redan monterad terrassmarkis. Ett Aluminiumtak skyddar väl uppifrån och gavlarna skyddar från sidorna.

Aluminiumtaket skyddar inte nedtill där duken fortfarande är oskyddad. Vill du ha det bästa skyddet för din markis rekommenderar vi istället Halvkassett (inkapslad modell) som även skyddar markisens duk underifrån.

Övre markis med Halvkassett (aluminiumtak samt underprofil) Undre markis endast Aluminiumtak

Aluminiumtak samt Halvkassett med borstlist

Aluminiumtak med borstlist

Terrassmarkis med aluminiumtak över en balkong med glasräcke

Terrassmarkis med ljusgrå Aluminiumtak