Extra arm till fönstermarkis

750 kr

Fönstermarkis över fyra fönster med tre fönstermarkisarmar. Blå pilar visar de två fönstermarkisarmar som ingår i markisen. Röda pilen visar var den extra fönstermarkisarmen skall placeras.

Fönstermarkis över fyra fönster med fyra fönstermarkisarmar. Blå pilar visar de två fönstermarkisarmar som ingår i markisen. Röda pilarna visar var de två extra fönstermarkisarmarna skall placeras.

Extra stark fönstermarkis! Med extra fönstermarkisarmar blir din fönstermarkis mycket mer vindtålig. Skall din fönstermarkis placeras över minst två fönster rekommenderar vi att du köper till extra armar för att få en starkare markis med ännu bättre dukspänn och vindtålighet. Det är de dolda fjädrarna inuti armarna som spänner ner markisen. Ju fler armar din fönstermarkis har ju mer vindtålig blir den!

Du kan välja att placera den extra armen/armarna på en eller två mittposter mellan dina fönster. Det enda som krävs för att få plats med de extra armarna är mittpost, foder eller karm på endast 2cm bredd. Alla armar skall monteras i samma höjd och djup men fönstermarkisarmarna är justerbara i sidled och kan monteras varsomhelst i sidled på fönstermarkisens frontskena och skruvas fast i mittpost, foder eller karm där det passar dig bäst.

Till alla våra fönstermarkiser ingår det två armar. Dessa är omonterade vid leverans. Armarna bör monteras bredvid fönsterna samt i ytterändarna på markisens frontskena. Armarna är justerbara i sidled på frontskenan.

Om du har plats för fler armar mellan dina fönster rekommenderar vi detta starkt då du får en extremt tålig fönstermarkis mot väder och vind. Fönstermarkis med tre eller fyra armar blir mycket tåligare och klarar att vara utfällda när det blåser rejält, men är för tunga att hantera manuellt så du behöver en motor till den. Välj mellan smidig Radiomotor med fjärrkontroll med eller utan Sol- & vindautomatik eller Kabelmotor med fast inomhusbrytare. Du får också en extra kraftig markis ”på köpet” då alla våra fönstermarkiser med motor har ett rejält 70mm dukrör jämfört med 43mm dukrör på manuella markiser med lina.

Du hittar extra arm till fönstermarkis under ”övrigt” längst ner på beställningssida för fönstermarkiser

1 st extra arm till fönstermarkis gör din markis 50% mer vindtålig. Pris 750kr

2 st extra arm till fönstermarkis gör din markis 100% mer vindtålig. Pris 1500kr

Fönstermarkisarmarna skruvas fast i vägg, fönsterfoder eller fönsterkarm

Fönstermarkisarmarna monteras enkelt på fönstermarkisens frontskena.

Fönstermarkis med fyra fönstermarkisarmar över tre fönster på gul husfasad

Fönstermarkis med fyra fönstermarkisarmar över tre fönster. Sandatex markisväv 1330-512, rak kappa samt motor

Fönstermarkisarmarna levereras omonterade

Fönstermarkisarm, mått på armfäste mot vägg.