Halvkassett (Inkapslad modell)

Skall din terrassmarkis monteras fritt på väggen bör du ha ett skydd som skyddar duken. Halvkassetten skyddar duken maximalt både ovanifrån samt underifrån till skillnad mot Aluminiumtaket som endast skyddar duken ovanifrån. Vi rekommenderar därför att du väljer tillbehöret Halvkassett för att få ett maximalt skydd.

Halvkassetten är i en snygg stilren design bestående av ett hellackat aluminiumtak som skyddar markisduken mm ovanifrån samt en matchande hellackad underprofil som skyddar markisduken underifrån. Gavlar skyddar markisen från sidan. Detta gör att markisduken är ”inkapslad”. Halvkassetten är i lackad kraftig aluminium som ger ett maximalt skydd till din terrassmarkis. Du får därmed en terrassmarkis som håller mycket längre med ett extra bra skydd för markisduken. En borstlist är dessutom inbyggd i framkant på Halvkassetten. Halvkassetten levereras i samma färg som markisens stativ.

Tänk på att din markis hänger ute året runt och håller mycket längre när den skyddas mot snö, smuts, löv, frätande fågelskit mm. Bästa skyddet för din terrassmarkis är därför en halvkassett.

OBS: Halvkassetten är ca 5cm bredare samt ca 3cm högre än själva terrassmarkisen. Halvkassetten kan endast användas på en terrassmarkis som skall monteras bakåt i vägg. Det går alltså inte att ha en Halvkassett på en terrassmarkis som skall monteras uppåt i tex. takstolar.

Underprofilen sitter påmonterad på själva terrassmarkisen vid leverans. Aluminiumtaket monteras ovanpå markisen med medföljande snabbfästen när terrassmarkisen är monterad på väggen. Halvkassetten kan inte efterbeställas utan måste beställas i samband med markisen.

Övre markis med Halvkassett (aluminiumtak samt underprofil). Nedre markis endast Aluminiumtak

Terrassmarkis med underprofil

Terrassmarkis med Halvkassett. Halvkassett skyddar markisduken både ovanifrån och underifrån. Gavlar skyddar från sidorna

Aluminiumtak samt Halvkassett med borstlist

Halvkassett samt Aluminiumtak sett uppifrån. Båda har inbyggd borstlist i framkant av takprofilen

En stor ljus terrassmarkis med underprofil över en stor terrass med utemöbler

Stor terrassmarkis med Halvkassett (inkapslad model) som även skyddar markisväven underifrån.