Vindstag

2 995 kr/par

Gula terrassmarkiser med korta vindstag fästa i ett altanräckeEn extra säkerhet till din terrassmarkis när det blåser lite mer! Vindstagen finns i två längder: 1par Korta vindstag 90-140cm som används till altanräcke eller 1par Långa vindstag 175-240cm som används till altangolv.

De ledade teleskopvindstagen till våra terrassmarkiser skall sitta monterade på frontskenan på markisen gömd bakom markiskappan. Stagen viks ner och sätts i de medföljande ClicOn-fästen som monteras på räcke, sidovägg eller altangolv. Vindstagen motverkar att markisen hoppar och rör sig i vinden och du får en lugnare och behagligare miljö under din terrassmarkis. Tänk dock på att vindstagen inte håller för hur mycket påfrestande som helst, du avgör själv när du bör ta in din terrassmarkis på grund av väderförhållandet.

Vindsäkringsstagen är ledande både uppe och nere så att du enkelt kan placera stagen i olika vinklar. Teleskopfunktionen gör att du kan reglera längden efter behov. När stagen inte används, vinklar du upp dem och placerar dem i hållarna på frontskenan på markisen, där de förvaras på ett smart sätt tills nästa gång du behöver dem.

Våra teleskopiska och ledade vindstag levereras omonterade i par, se bild nedan.

Vindstagen kan justeras i sidled på terrassmarkisens frontskena och de kan även kapas med en bågfil vid behov. Det ingår 1par ClicOn fästen till varje par vindstag, men önskar du kunna använda vindstagen när markisen till exempel är halvvägs utfälld kan du köpa till fler ClicOn-fästen under ”Övrigt” när du beställer din terrassmarkis.

Vindstagen kan med fördel användast tillsammans med Sunset screen.  Vindstagen blir då en fästpunkt oavsett höjd för den nerfällda Sunset screenen och förhindrar att screenen gungar i vinden.  Vindstagen är inte avsedda för vindstyrkor över 10 m/s och kan inte kombineras med tillbehöret sol & vindautomatik.

YouTube video

Långa vindstag till terrassmarkis över uteservering vid havet

Terrassmarkiser med långa vindstag. Vindstagen låser fast terrassmarkisen så att den inte hoppar och gungar i vinden. Markisen blir mer vindtålig och du får en trevligare och lugnare miljö under terrassmarkisen

Terrassmarkis med långa vindstag i kombination med hög Sunset screen med genomsikt ut i trädgård

Terrassmarkis med Sandatex väv 407-12 samt med långa vindstag i kombination med Sunset screen. Tack vare vindstagen kan man fästa Sunset screen i valfri höjd med de medföljande clipsen. När Sunset screen är utfälld har man en härlig genomsikt ut i den grönskande trädgården.

Öppet clips till Sunset screen

Öppet clips till Sunset screen runt vindstag

Clips till Sunset screen

Stängd clips till Sunset screen runt vindstag

Vindstag med Sunset screen på räcke med blommor

Korta vindstag med Sunset screen på räcke

ClicOn fäste, låsplatta till vindstag

ClicOn fäste, låsplatta till vindstag ingår. Monteras på räcke, sidovägg eller golv.

Vindstagsfäste i frontskena terrassmarkis

Vindstagsfäste i frontskena på terrassmarkis. Kan justeras i sidled på frontskenan

Hållare till vindstag

Hållare till vindstag. Kan justeras i sidled på frontskenan

Vindstag i infällt läge på frontskena terrassmarkis

De infällda vindstagen förvaras på frontskenan på terrassmarkisen. De ledade teleskopvindstagen kan kapas vid behov och även justeras i sidled på frontskenan

Vindstag, komplett sats

Vindstagen levereras omonterade.

Korta vindstag till terrassmarkis fästa i ett räcke

Korta vindstag till terrassmarkis fästa i ett räcke. Eftersom vindstagen är justerbara i sidled på frontskenan på terrassmarkisen, teleskopiska och ledade både uppe och nere kan de vinklas och du kan placera dem där det passar dig.